לויקוציטים בשתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

20/08/2015 | 17:29 | מאת: גלי

שלום רב, ביתי בת 7 - בשמונת החודשים האחרונים חוותה שתי דלקות בשתן עם דימום באחת מהן וטופלה. נעשה US כליות שיצא תקין,רק טחול מעט מוגדל. במעקב אצל רופא ילדים ואורולוג. העניין הוא שכבר 3 פעמים בדיקות השתן שלה תקינות מלבד 250 לויקציטים שלא יורדים. לצערי, הילדה לא שותה הרבה ולא מתפנה הרבה ואנחנו ממש מכריחים אותה. פרט לזה אין חום ואין תלונות על כאבים. מה עוד ניתן לעשות? תודה מראש.

יש סבירות גבוהה שלידה VOIDING DYSFUNCTION- ז"א התאפקות בהטלת שתן אשר לעיתים קרובות מלווה בהרטבה מיקורסקופית ואפילו יותר מזה ולעיתים גם קרובות מלווה בעצירות ולכן התפתחות חידקים באזור. וזיהום בשלפוחית התשן. לא הבנתי מהסיפור אם הזיהומים היו עם או בלי חום. מומלץ מאד להגיע עם הילדה להערכה נפרולוגית ועם כל תוצאות בידוקת התשן וההדמיה ולבנות תכנית התערבות טיפולית מותאמת

23/08/2015 | 15:11 | מאת: גלי

תודה רבה על התשובה דוקטור. אכן הילדה מתאפקת הרבה ויש גם בעיית עצירות. הזיהומים היו ללא חום. האם יש צורך בהפניה מרופא הילדים לנפרולוג? תודה מראש.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים