אריתרוציטים וחלבון בשתן לתינוקת בת שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

18/07/2015 | 17:50 | מאת: רונית

שלום. ביתי בת שנתיים וחצי .לפני שמונה חודשים הייתה לה דלקת שתן וטופלה.אולטרסאונד כליות ושלפוחית יצא כליה ימין 6.2 סמ ושמאל 6.7 סמ מבנה תקין וכמו כן תפקודי כליות יצא בסדר.. בכל בדיקות השתן מאז שיצא לנו לבצע לה יצא אריתרוציטים בערך של 25. כמו כן בשלושה שבועות האחרונים סבלה מחום שבא והלך וכל פעם שבוצע לה בדיקת שתן ביום עם חום יצא גם חלבון ברמה של 20 וכמו כן אריתרוציטים ברמה 25.האם צריך להדאיג שיש אריתרוציטים באופן קבוע בשתן וכמו כן לאחרונה גם חלבון ועל מה יכול להעיד? אשמח לייעוץ עד שנגיע לנפרולוג דרך הקופה. תודה רבה

כדי להבהיר סופית אם מדובר בדם או תגובה חיובית לדם של הסטיק(המקלון המהיר לבדיקת שתן) יש צורך במיקרוסקופיה של השתן- בדיקה שנשלחת למעבדה. בנוסף צריך לזכור כי הן התגובה לדם והן לחלבון עלולות להיות חיוביות ללא נוכחות אמיתית של דם או חלבון כשהשתן מרוכז או חומצי כפי שקורה בזמן מחלות חום. כך שרצוי לחזור על הבדקיה בזמן שהילד הבריא

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים