תפקוד כליות בבדיקות דם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

14/07/2015 | 14:49 | מאת: דניאלה

היי, בת 23 מזה תקופה של חצי שנה שאני במעקב אחר קריאטנין ואוריאה גבוהים בבדיקות הדם, התשובות נעות בטווחים הבאים: אוריאה- 53-55 קריאטנין - 1.14 (בבדיקה האחרונה) מה יכולה להיות הסיבה לכך שכבר כחצי שנה עושה רושם שתפקוד הכליות אינו תקין?

שני פרמטרים חשובים שלא צינת את תוצאותיהם הם מה יש בבדיקת שתן כללית והאם בוצע אולטראסאונד כליות. כמו-כן לא ציינת האם לחץ דמך תקין. רצוי מאד להשלים את כל הבדיקות האלו ולהגיע בהקדם להערכה של נפרולוג. כמו כן רצוי להפסיק להתשמש בתרופות מסוג אדביל או נורופן או אטופאן במידה ואת נוהגת לעשות זאת לכאבים או חום. וגם רצוי להמנע מצמחי מרפא תרופות טבעוניות ודיאטות חריגות עד שתבצעי הערכה נפרולוגית כוללת

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים