אגן כליה מורחב

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

08/07/2015 | 20:58 | מאת: עומר

שלום, במהלך ההריון של בני נמצא אגן כליה מורחב. ההרחבה הגיעה ל11ממ. לאחר הלידה נעשתה בדיקת אולטראסאונד ולא היתה הרחבה ועכשיו בבדיקת ביקורת בגיל חודשיים נמצא שיש הרחבה של 1.4 ס"מ. התינוק אןכל ועולה במשקל באופן תקין. הרופא ילדים שלח אותי לנפרולוג ילדים ויש לי תור רק עוד חודש בערך. האם זה הרחבה משמעותית? אפשר לחכות חודש לתור או שיש צורך לנסות להקדים? תודה!

ההרחבה שאת מציינת נחשבת לבינונית וצפוי שהרחבות מסוג זה יתגברו מעט ככל שהתינוק גדל ומייצר יותר שתן. לרוב ממצאים אלו נובעים מחוסר בשלות המערכת הצנרתית של הכליות ולאו דווקא ממום כליתי שדורש תיקון כירורגי. יש בהחלט זמן להמתין ליעוץ נפרולוגי ורק כדאי לשים לב לסימני זיהום בדרכי שתן שמתבטא ב חום אך לא תמיד וגם חוסר תאבון, הקאות, שלשולים ועליה לא טובה במשקל

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים