תינוק בן חודש עם כליה אחת?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

30/06/2015 | 21:11 | מאת: אפרת

הבוקר עשינו אולטראסאונד כליות לבננו בן החודש לאחר שבלידה נולד עם שני כלי דם בחבל הטבור במקום שלושה. באולטראסאונד נמצאה רק כליה אחת. אין לנו מושג מה זה אומר ולאן ממשיכים מכאן? יש לציין שבשתי סקירות המערכות שנעשו בהריון הכל היה תקין...דבר מדאיג נוסף הוא שלאחר הניתוח הקיסרי בו הוא נולד לקחתי משככי כאבים רבים שעכשיו אני מבינה שעלולים להזיק לכליות, האם יתכן שהזקתי לו בהנקה? למי פונים?

ראשית את לא הזקת לו בכלל וודאי עם ההקנה. אחד מ 1300-2000 ילודים נולד עם כליה אחת.המצב מוכר ומאפשר חיים רגילים לחלוטין כי כליה אחת מסוגלת לספק את כל הצרכים של הגוף בתנאי שהיא תקינה דרוש רק מעקב נפרולוגי והדרכה כדי להיזהר ולא לפגוע בה. וזה בר ביצוע ולא מסובך. בינתיים אפשר לומר שאם התינוק עולה טוב במשקל ומתפתח יפה קרוב לוודאי שהכליה הבודדת מתפקדת מצוין! אפשר ומולץ לבצע פעם אחת בדיקות דם לתפקודי כליה דרך הרופא המטפל ובהמשך להגיע למעקב נפרולוג ילדים. העובדה שבהריון חשבו שיש שתי כליות ולמעשה יש רק אחת לא נדירה כ"כ. למעשה ברוב המקרים שלילוד יש כליה אחת זה בגלל חוסר היווצרות של אחת הכליות כבר מלפני שבוע 10 להריון. לעיתים טועים לחשוב שבלוטת האדרנל- בלוטה שנמצאת מעל כיפת הכליה בכל צד- היא כליה ולכן חושבים שיש שתי כליות.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים