מיפוי כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

28/05/2015 | 14:38 | מאת: רויטל

שלום ד"ר רוקסנה ביתי בת העשר לאחר ניתוח רפלוקס דרגה 4 עשתה בדיקה מיפוי כליות ולהלן התשובה: כליה ימנית כליה שמאלית נפח 97 197 0.19 0.24 קליטה 19 41 התרומה היחסית של הכליות לתפקוד כלייתי הוא ימין 31% ושמאל 69% אורך הכליות ימין 9.0 ס"מ שמאל 11.3 ס"מ רוחב הכליות ימין 4.2 ס"מ שמאל 5.2 ס"מ לסיכום: הכליה הימנית קטנה בעלת תפקוד אבסולוטי ירוד מעט. והתפקוד האבסולוטי של הכליה השמאלית גבוה קומפנסטורי. שאלתי היא: האם זה גודל והתפקוד של הכליות בסדר? האם צריך לעשות בדיקות נוספות? תודה ויום טוב

מיפוי הכליות מראה כי הכליה הימנית מתפקדת פחות מהנורמה- פחות מהמצופה שהוא כ 50% מכלל התפקוד עבור כל אחת משתי הכליות. קרוב לוודאי שזו הכליה בה היה הרפלוקס החמור אשר תוקן. הכליה השמאלית מפצה על אבדן התתפקוד של הימנית. חשוב לראות את בדיקת הדם לקראטינין כדי לקבל הערכה אם שתי הכליות יחג מבצעות תפקוד רגיל לגיל. חשוב להיות במעקב נפרולוגי כדי לעקוב גם אחר המשך הצמיחה המואצת המפצה של הכליה השמאלית וגם מדידת לחצי דם וחלבון בשתן שהם סימני עומס על הכליה המתפקדת היחידה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים