כליית פרסה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

14/01/2015 | 09:31 | מאת: תומר

שלום רב, בשלב ההריון זיהו כלית פרסה לעובר ואמרו לנו להתייעץ עם נפרולוג ילדים מיד לאחר הלידה ,לאחר הלידה בדקו את התינוקת בשניידר וטענו שזו היתה טעות והכליות לא מחוברות ואין כלית פרסה באופן חד משמעי. היום הילדה בת שנתיים וחצי , לפני כשבוע פגשנו את הרופא שעשה לנו את האולטרסונד בהריו וסיפרנו לו שהילדה יצאה בריאה ולא היה כליית פרסה אז הוא בדק שוב את האולטרסונד מלפני שנתיים וטען שיתכן שטעו בשניידר ואין לו ספק שיש לה כלית פרסה . אתמול עשינו אולטרסונד לכליות לילדה ומסתבר שאכן יש לה כליית פרסה ושניידר טעו . השאלה היא האם יכל להיגרם לה נזק בשנתיים האחרונות מיכוון שלא היתה במעקב ולא ראתה מעולם נפרולוג ילדים ? הפחד הוא שנתנו לה במהלך השנתיים האלה אנטביוטיקה וכדורים למשכחי כאבים כאשר היתה חולה ואולי היה אסור לנו לתת אותם וזה עשה נזק מבלי שידענו..

ראשית אם עברו שנתיים וחצי והילדה מתפתחת יפה ואין לה אירועי זיהום בדרכי שתן או לפחות אירועים חשודים לכך עם חומים לא מוסברים אין כלל מה לפחד! כלית פרסה מהווה ממצא שכיח יש הטוענים 1:400 עד 1:1000 באוכולוסיה . ואם אין בעיות נלוות לא קרה כלום. כדאי לגשת לנפרולוג ילדים עם תוצאות האולטראסאונד העדכני ועם תוצאה של בדיקת שתן אחת . למדוד לחץ דם פעם אחת ולוודא שהכל תקין ואז להחליט על מעקב של אולרטאסאונד עדכני ובכלל עם המומחה.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים