הרחבת אגני כליה אצל תינוק בן שנתיים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

27/11/2014 | 11:23 | מאת: אביביתו

שלום במהלך ההריון נצפתה הרחבה באגני הכליה של בני. לאחר הלידה, בגיל 3 ימים נעשתה בדיקת US שהראתה שאין הרחבה והכל תקין. היה לי קצת מוזר, אבל שמחתי וסמכתי על התוצאות. בהמלצת רופאת משפחה חזרנו על ה US עכשיו, בגיל שנתיים, ולהלן התוצאות: כליה ימנית : אורך 6.2 סמ, רוחב פנרכימה שמור כליה שמאלית אורך 5.4, רוחב פנרכימה שמור, הרחבה של אגן כליה 8 מ"מ. שלפוחית שתן תקינה. לא היו מעולם דלקתות בשתן, ובדיקות הדם תקינות. האם זה צריך להדאיג? עושים משהו עם זה או מעקב בלבד? תודה, אביבית

העלמות הרחבת אגני כליות מיד אחרי הלדיה ידועה ומוכרת כי כל התנוקות מעט יורדים במשקל ולכן יש גם ירידה בכמות התשן ולכן הרחבות קיימות "נעלמות" . מאידך הרחבה של 8 מ,מ היא קלה למדי ובמיוחד שלילד לא היו זיהומים לא נראה שיש מאחרוי הרחבה זו הפרעה משמעעותית אנאטומית מומלץ מעקב בלבד אצל נפורלוג ילדים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים