בעיה כלשהי, אשמח להתייעץ איתך , ד''ר קלפר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

26/11/2014 | 15:46 | מאת: דור

אני בן 18.5 בשנה שעברה נמצאו לי בשתן 10 ארוטרוציטים . נשלחתי לus ותפקודי כליות ואלו יצאו תקינות. הלכתי לנפרולוגית ונקבע לי מעקב פעם בשנה. בבדיקת שתן שעשיתי לפני כחודש וחצי לא היו כלל ארוטרוציטים והבדיקה הייתה תקינה . אך באולטאסאונד שעשיתי נראתה הרחבה קלה במערכת מאספת בצד שמאל. באולטרסדאונד שני שעשיתי לאחר מכן נראתה הרחבה קלה במערכת מאספת בצד שמאל וחדש לאבן בגודל 4 מ''מ בצד שמאל. לאחר מכן פניתי לנפרולוג, הוא בדק גם את האולטראסאונד וטען שיש אבן בשמאל וימין ולכן יש לבצע ct ואיסופי שתן להמשך בירור וטיפול. האיסופים יצאו תקינים , ב ct יצא שאין אבנים ואין הידרונפרוזיס. בין לבין עשיתי לעצמי בדיקות שתן כלליות. כאשר שתיתי מים היה 0 אריתרוציטים ובמקרים אחרים התקבל 10 ( אם לא הייתה הרבה שתיית מים ) החלטתי לעשות בדיקת אולטראסאונד שלישית ואחרונה לאחר ה ct, חשבתי לעצמי שאקבל אותה תקינה בפעם זו, אם הct יצא תקין כלומר בלי אבנים ובלי הידרונופרוזיס אז כך גם יראה באלוטראסאונד. נאמר לי ע''י הרופאה הטכנאית שבדקה אותי, שבעת שהיה בכליות הרבה מים ( שנשתו לפני הבדיקה) נראתה הרחבה קלה במערכת מאספת בצד שמאל ושאין עדות לאבנים כלל. רציתי לשאול איך זה הגיוני כל השינויים האלה בין הבדיקות ואיך התוצאות ככה משתנות מפעם לפעם? במידה ויש הרחבה קלה בצד שמאל כאשר הכלייה מלאה במים מה זה אומר? מה אני אמור לעשות עכשיו לאור מצב זה ? וזה בעיקרון אמור להגביל אותי מבחינת מאמץ גופני? בתודה רבה

הרחבה קלה של אגנים בזמן ששותים הרבה בזמן קצר לקראת בדיקת אולטראסאונד מוכרת ופיזיולוגית( טבעית ולא חולנית כי זה פשוט להיווצרות שתן בקצב מוגבר ועיכוב מסוים בפינוי המערכת. אם ההרחבה חולפת כששותים בקצב טבעי- כפי שארע בחלק גדול מהבדיקות שעשית זה תקין ואיןבעיה. לגבי הכדוריות האדומות המספרים שאתה מצין 0 -כשהשתן מדולל- ו10 כשהשתן מרוכז יותר הן למעשה תוצאות של בדיקת סטיק (מקלון שמגלה תגובה כימית אופיינית להמוגללובין ) רצוי שתבדוק מספר פעמים שתן למיקרוסקופיה - הרופא יודע לבקש זאת- וזה הדבר בעל משמעות -

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים