הרחבת אגני כיליה ואורטורים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

23/11/2014 | 11:00 | מאת: אמא דואגת

שלום תינוק בן 3 חודשים בסוף ההריון התגלה הרחבה של אגני כילים ושופכנים לאחר הלידה נעשה לתינוק אולטראסאונד שהובהר כי ישנה ההרחבה לאחר חודש חזרנו על הבדיקה שבפיענוח שחה הובהר כי ההרחבה התכווצה אבל עדיין קיימת לאחר חודש עשינו עוד בדיקה ובה נמצא כי ההרחבה התכווצה ונמצאת במצב כמעט תקין ויש שאומרים שתקין בגלל שההרחבה קטנה מאוד. הרופא עדיין ממליץ לעשות צילום ציסטואורתרוגרפיה. השאלה שלי אם בבדיקות רואים שההרחבה נעלמת למה לעשות בדיקה פולשנית כזאת לתינוק בן 3 חודשים? האם אי אפשר להבין רק מהאולטראסאונד שההרחבה נעלמת? כמה קשה הבדיקה לתינוק בגיל הזה והאם עושים אותה בהרדמה כלשהיא?

לגבי ההחלטה על ביצוע הציסטוגרפיה פרט לדרגת ההרחבה ובעיקר השיפור של ההרחבה עם הזמן הומידע החשוב הוא האם היו לתינוק זיהומים בדרכי שתן וגם איך נראת ומתרוקנת שלפוחית השתן באולרטאסאונד. אם שלפוחית השתן נראת תקינה ולא מעובה והשופכנים בעיק רליד כיס השתו לא מורחבים ולתינוק אין זיוהמים בדרכי שתן לא נראה כי הציסטוגרפיה דחופה או חיונית אבל הכל תלוי בממצאים הנלווים בבדיקת האולטראסאונד

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים