חלבון גבוה מאוד בשתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

23/07/2014 | 17:47 | מאת: אייל

שלום רב במהלך בדיקות לצו ראשון , הבן שלי נדרש לבצע בדיקת חלבון בשתן. בבדיקה נוספת נמצא חלבון בשתן 1596 הבן בגיל 17 שוקל 76 קילו אנא הכוונתך? עזרתך

חשוב לבצע בדיקות דם לתפקוד כליות למדוד לחץ דם ןלבדוק את סוג החלבון בשתן וגםמ מספר בדיקות דם סרולוגיות ואולרטאסאונד כליות. חשוב לבדוק את ריכוז וכמות החלבון בשתן ראשון של בוקר כי הסיבה השכיחה ביותר לחלבון בשתן בגיל הזה היא פרוטאינוריה אורטוסטטית- ז"א שקשורה לתתנוחה וזאת לא מחלה אלא מצב פיסיולוגי בגיל הזה. אבל מומלת מאד שנפרולוג או נפרולוג ילדים יסכם את המקרה בהתאם לכל התוצאות

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים