גיוס לצה"ל עם אי ספיקת כליות התחלתית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

19/05/2014 | 12:39 | מאת: יוליה

שלום רב. בני עומד להתגייס עם פרופיל 64 בגלל קריטנין שהתחיל לעלות לפני כ-שנה , לאחר בדיקת נודע לנו שיש כליה אחת קטנה יותר ואחת בסדר ככל הנראה מולד , רציתי לדעת איך מתנהל הנושא של בדיקות בצה"ל ? פניתי ללשכת הגיוס אך ללא מענה . האם מישהו היה בסיטואציה הזו ? תודה.

כעיקרון כל מי שיש לו פחות משתי כליות שלמות ובוודאי אם הקראטינין (מדד לתפקוד הכליות בבדיקת הדם) הוא בתחום הגבוה של הנורמה מומלץ שיהיה במעקב נפרולוגי. ניתן להפנות גם מצהל לנפורלוג ילדים בבי,ח

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים