אבן בכליות לתינוק

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

02/04/2014 | 14:03 | מאת: דנה

שלום. בתי בת 5 חודשים. נולדה פג. היתה לה דלקת בשתן והפנו אותנו לאולטראסאונד שקבע שיש אבנים בשתי הכליות. ממה האבנים? האם זה מסוכן?

בתנוקות שהיו פגים ומטבע גילם הצעיר נזקקו לטיפולים ותרופות (כולל משתנים) כדי לשרוד את שבועות החיים הראשונים, יש שכיחות לא מבוטלת של הסתידויות ואבנים בכליות. לכן זה לא לגמרי מפתיע. אבל חשוב להיות במעקב נפורלוגי כדי לעקוב נכון אחרי הממצא במיוחד שכבר היה זיהום בדרכי שתן שיכול ל"התלבש" על האבנים ואז לגרום לחזרות של הזיהום

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים