בדיקות שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

16/02/2014 | 19:02 | מאת: חני

שלום דוקטור האם בדיקת אלבומין קריאטנין רטיו ובדיקת פרוטאין טוטל קריאטנין הם שני בדיקות שתן שאפשר להשוות בינהים ? עשיתי את שני הבדיקות בהפרש של 3 חודשים ורציתי לדעת אם אפשר להשוות בינהים או שכל בדיקה בודקת משהו אחר יש לי מחלת כליות שמתבאטת כרגע בהפרשת אלבומין בשתן תודה

שתי הבדיקות בודקות דברים מקבילים במידה מסוימת. חלבון בשתן מורכב מאלבומין ועוד חלבונים נוספים. ישנן מחלות בהן יש הפרשה במיוחד של חלבונים אחרים ואז היחס חלבון קראטינין יהיה הרבה יותר חרגי מאשר אלבומין קראטינין. הבדל נוסף הוא שיטת הבדקיה של חלבון ואלבומין בשתן כך שאם רוצים להשוות רצוי כל בדיקה עם עצמה לאורך הזמן: חלבון /קראטינין כעת לעומת הקודם ואלבומין/קראטינין כנ"ל

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים