נא עצתך

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

02/02/2014 | 17:59 | מאת: ריקי

שלום אני מודאגת. הבן שלי בן שש וכל לילה עדיין עושה פיפי מאז שהוא תינוק. במשך היום אין בעיה עם צואה ושתן . בלילה עושה פיפי ובבוקר אפילו לא יודע מזה. שינה ממש חזקה עשינו לו בדיקת שתן וגם אולטראסונד הנה התוצאות "כליות בגודל דומה ותקין. אין עדות בכליות לגושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס. כיס שתן במבנה תקין, ללא שארית שתן לאחר התרוקנות. קיבולת השלפוחית לפני התרוקנות כ 150 סמ"ק." גם בדיקות דם ושתן נראות תקינות רופא משפחה מפנה אותנו למכון שינה. האם זה מסוכן מכון שינה לילד? כי אולי שמים לו אלקטרודות בעיתיות? בנוסף על איזו בדיקה נוספת את ממליצה. אנו כבר ממש מיואשים מזה. תודה

כ 10% מהילדים בגיל זה עדייןמרטיבים בלילה. אם כל הבדיקות של דם שתן אולרטאאונדתקינות והילד צומח כמצופה לגילו לא נראה שיש בעיה. אפשר יהיה לעבוד אחתו על נושא הרטבת הלילה באופן התנהגותי כהוא יהיה מעונין כשזה יפריע לו. אבל לא יהיה נכון ליצור לחץ סביבתי כעת כי כאמור זהו שלב התפתחותי. לגבי מבחן שינה אין שום דבר בעיתי לגבי הבדיקה עצמה אבל אם את דואגת רצוי שתבקשי הסבר בפגישה המקדימה עם הרופא שמנהל את מעבדת השינה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים