תוצאות בדיקה חריגות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

14/12/2012 | 15:35 | מאת: אמא

שלום רב.בתי בת 17. נערה בריאה בדר"כ.מזה שבוע ימים עם חום גבוה סביב 39 מעלות.היום חלה הטבה קלה הן בהרגשה והן בגובה החום.אין תסמינים נילווים משום סוג למעט כאב צוואר חזק מאוד ומתמשך שהחל עם עליית החום וממש מגביל את טווח התנועה.נבדקה שלוש אצל רופא ללא מימצא.אין קשיון צווארי ,לא בלוטות לימפה נפוחות וללא טחול מוגדל,ללא בצקת.אחה"צ חזרו בדיקות הדם מעט מטרידות .ספירת דם -תקינה. שקיעת דם-70.טרם שבו תוצאות של נוגדנים לס.מ.וי ומחלת הנשיקה. בבדיקת שתן-פרוטאין סטריפ-200(נורמה 34)בבדיקת שתן מהירה עם מקלון מהיום בבוקר שוב תשובה של חלבון גבוה++.בבדיקת דם סי ריאקטיבי פרוטאין -11.30 (נורמה עד 0.5).תיפקודי כבד לא תקינים עם ערכים גבוהים: got-109 )נורמה עד 31) /gpt-271 (נורמה עד 34) .ggt-208 (נורמה 38).alk - 119 (נורמה 119).שאר הבדיקות כאמור תקינות לחלוטין.קיבלנו לעשות בסוף שבוע איסוף שתן של 24 שעות אולם אני חוששת שהחלבון עשוי לגרום נזק בכליות.האם היית ממליץ על פניה למיון או להמתין ולראות לתוצאות בדיקות ההמשך ע"ל לראות האם אכן הן קשורות לזיהום(מחלת נשיקה ?)כפי שהרופאת ילדים סבורה?

ההפרעה באנזימי כבד יכולה להיות קשורה בחלט לזיהום מסוג מחחלת הנשיקה ואת זה ניתן לראות בבבדיקות שוודאי נשלחו לגבי כל הוירוסים המתאימים. לא ציינת אם נבדק קראטינין חלבונים בדם וגם מלחים כמדד לגבי תפקודי כליה ואם בנוסף לשתן היה עוד משהו חיג: לדוגמא כדוריות אדומות בשתן. בכל מקרה זה מצוין שיישלח איסוף שתן לבדוק את הכמות האבסולוטית של חלבון בשתן. רצוי גם שיימדד לחץ דם. חשוב להקפיד על שתיה ולהמנע מנטילת אדביל ונורופן וכל התרופות מהקבוצה הזאת להורדת חום או לטיפול בכאבים כי הם יכולים לגרום גם לחלבון בשתן וגם לפגוע בתפקוד כליתי בהקשר הנתון כעת. במידה ויש צורך בשל חום או כאבים אז רק אקאמול. במידה ויש הרעה במצבה של הנערה כגון ירידה בתפוקת שתן או רושם של בצקות או כל שינוי לרעה אפשר לפנות למיון. בכל מקרה חשוב מעקב צמוד של הרופא המטפל והוא ישקול הפניה להרחבת ברור נפרולוגי לפי המשך התוצאות והמצב

15/12/2012 | 20:58 | מאת: אמא

האם ערכים חריגים כאלה בתפקודי הכליות עשויים להופיע במחלת הנשיקה או מקבילותיה?

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים