אודה להסברך

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

03/01/2014 | 13:35 | מאת: אבי

שלום מה הכוונה במילים הללו (מדובר על תינוק בן ארבעה ימים) לאחר זיהום בדרכי השתן בגיל 4 ימים שלווה באי ספיקת כליות ככל הנראה על רקע פרה-רנלי". מה הכוונה אי ספיקת כליות על רקע פרה-רנלי האם זה מסוכן? ממה זה יכול לנבוע?

פרה-רנאלי הוא המנגנון הכי שכיח לאי ספיקת כליות חריפה והכוונה לחוסר נוזלים בתוך כלי הדם ולכן ירידה באספקת הדם לכליות ומשנית לכך ירידה בתפקוד הכליתי(כידוע הכליות זקוקות לאספקת דם כדי לבצע את תפקידן העיקרי שהוא סינון הדם מחומרי פסולת). הירידה באספקת הדם לכליות יכולה להיות על רקע אבדן נוזלים מהגוף או אבדן דם או ירידת לחץ דם. בכל מקרה כפי שניתן להבין מהמנגנון של ההפרעה זהו מצב הפיך ולכן אם מתגלה מהר והנוזלים או הדם מוחזרים או ירידת לחץ הדם מתוקן ולחץ הדם חוזר לנורמה, אי ספיקת הכליות חולפת והתפקוד הכליתי חוזר לתקין

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים