U.S - כליות ושלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

01/01/2014 | 17:45 | מאת: מקס

שלום רב, בן שלי בן 5 חודשים עבר בדיקת U.S - כליות ושלפוחית השתן, התוצאות הם: כליה ימנית באורך כ - 5.4 ס"מ ואגן תקין, מספר מוקדים הדים עד כ-5 מ"מ - נפרוקלצינוזיס? כליה שמאלית באורך כ-5.1 ס"מ ואגן ברוחב 5 מ"מ, מספר מוקדים הדים דומים לכליה ימנית - נפרוקלצינוזיס? מה זה יכול להיות? לאן להמשיך מכאן? תודה.

רצוי לבצע בדיקת שתן כללית וגם בדיקת דם לתפקודי כליה ורמות מלחים כולל סידן מגנזיום ולהגיע ליעוץ נפרולוג ילדים עם כל התוצאות, מידע לגבי מהלך סביב הלידה, תרופות שהילד קבל עד כה ולהתקדם בברור

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים