המטוריה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

31/12/2013 | 11:30 | מאת: הילה

לבני בן ה-12 הופיע השבוע דם בשתן - 4 פעמים במשך אותו יום (שתן אדום), ובהמשך היום השתן התבהר. בבדיקת שתן באותו יום - היו תאי דם בשתן, אך שאר הערכים בספירת הדם ובבדיקות השתן היו תקינים. למחרת וגם כמה ימים לאחר מכן - כל הערכים היו תקינים ולא הופיע דם בשתן. בנוסף אולטרסאונד כליות ודרכי שתן שבוצע יום למחרת תקינים. יש צורך בבדיקות נוספות? היה עוד אירוע יחיד כזה בעבר לפני כ- 5 שנים.

רצוי מאד להגיע ליעוץ נפרולוגי עם כל הנתונינם(כולל אלו מלפני 5 שנים כפי שציינת) ובנוסף למדוד בינתיים לחץ דם

01/01/2014 | 09:32 | מאת: הילה

מהו לחץ דם תקין אצל ילד בן 12? ערכי לחץ דם אצל ילדים ומבוגרים אמורים להיות זהים?

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים