דלקת כליות?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

12/12/2012 | 22:39 | מאת: א

שלום השאלה שנוגע לילדה בת שנתיים וחצי עם היסטוריה של שלוש דלקות א-סימפטומטיות בדרכי השתן, כנראה ממקור זיהום חיצוני. אולטרסאונד כליות ושלפוחית ובדיקת שתן תקינה בכל הפעמים. כעת, סובלת מחום 38.5-39 כיומיים ומתלוננת על כאב גב תחתון. כמו כן, במהלך הלילה בורח לה שתן הרבה יותר מהרגיל. במהלך היום, השתנה די רגילה אך עם מעט "פספוסים" כשבורח לה במכנסיים (לא קורה בשגרה). שתי בדיקות סטיק הראו שאין לויקוציטים או ניטריטים בשתן. הבדיקות בוצעו עם שתן של כ-2-3 שעות התאפקות. האם יתכן כי תהיה דלקת כליות עם סטיק תקין? היות והאחיות שובתות אין איך לבצע תרבית. האם כדאי להתחיל אנטיביוטיקה פרופילקטית? תודה

13/12/2012 | 08:28 | מאת: א

בסטיק חדש מהבוקר יצא חלבון ודם אך שלילי ללויקוציטים וניטריטים

הרוב המכריע של דלקןת בדרכי שתן מתבטא בלויקוציטים בשתן- זה חלק מהאבחנה. הסיפור של דלקות שתן אסימפטויות אז אני מבינה שזו צמיחה של חידקים בשתן ללא חום אז זו לא דלקת פר הגדרה. לגבי שליחת תרבית שתן כללית כעת שהסטיק תקין לאור החום הגבוה כן הייתי שולחת תרבית אפשר למצוא את הדרך למעבדה צריך פשוט לברר עם האדמניניסטרציה של הקופה ויחד עם שתן כללית + מיקרוסוקפיה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים