השתנת לילה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

20/11/2013 | 12:12 | מאת: דבי

שלום בני בן שמונה משתין בלילה, אינו מתעורר וישן כך עד הבוקר. התחלנו לפני כחודש טיפול אצל נפרולוג ילדים עם מינרין מלט. כדור אחד לא עזר למרות שאנחנו מאוד מקפידים על המשטר. עברנו לשני כדורים, עזר חלקית מאוד היום היינו אצל הנפרולוג שוב והוא רשם לנו להמשיך כדור אחד מינרין וכדור אחד דפרקסאן. בבית קראתי על הדפרקסאן ומאוד השתוממתי וגם נבהלתי. קשה לי לתת לילד בן שמונה חכם, עליז, יפה ומוצלח שרק קצת משתין בלילה כדור כזה. הייתי שמחה לדעת אם זה טיפול שגרתי, מה תופעות הלוואי שלו והאם יש גם אפשרות אחרת. תודה רבה מראש

אין לי נסיון עם טיפול עם התרופה שציינת- דפרקסאן. ככלל לגבי מצבים של הרטבת לילה ראשונית שנשללו בה כל האפשרויות האורגניות(הפרעות ברכיוז השתן, הפרעות תפקודיות של הכליות, דרכי השתן והשלפוחית כולל עצבוב וכו) אני מעדיפה טיפול התנהגותי וחינוך לשליטה על סוגרים על-פני טיפול תרופתי. טכניקה שיכולה לעזור גם היא ביופידבאק

21/11/2013 | 13:57 | מאת: דבי

כולל דיקור... כולל ביופידבאק. כך שנאלצנו לפנות לתרופות בצער רב. אשמח לרעיונות נוספים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים