עובר עם MCDK ותוספי תזונה בהיריון

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

07/11/2013 | 22:40 | מאת: לודאית

שלום דוקטור אני בשבוע 31 + 5, עובר יחיד, MCDK כליה שמאלית כממצא יחיד. האם העובדה שתפקודי הכליות של עוברי כרגע מוטלים בספק צריכה להשפיע על מה אני אוכלת/לוקחת כתוסף תזונה בהיריון? כלומר, האם עלי לעבור, לפחות למשך ההיריון ותקופת ההנקה, לתזונה המתאימה לתפקודי כליות נמוכים? לדוג' הבנתי כי לאנשים עם בעיות בכליות אסור לקחת כדורי מגנזיום, כי יש להם קושי לפנותו מהגוף ותיתכן הצטברות מסוכנת. האם העובדה שאני מבצעת עבורו כרגע את תפקודי הכליות מגנה עליו מפני סכנות כאלה או שעדיף להימנע? תודה רבה

בינתים אכן את צודקת שכליותיך הן אלו שמפנות את כל חומרי הפסולת של העובר. גם אם כליה אחת שלו היא MCDK אבל השניה בסדר ואני מאמינה שכמות מי שפיר תקינה לא ברור מדוע את מתיחסת לתפקוד הכליתי כירוד מעבר לרגיל בשלב זה של ההריון. כמובן שכליה שהיא בת זוג של כליה שהיא MCDK יש לה יותר פוטנצאיל של פגיעה תפקודית לטווח ארוך ולעיתים גם בלטווח הקצר. אבל אם הדברים המצוינים לעיל תקינים יש להניח כי הכליה הבודדת תקינה. יהיה חשוב אחרי הלידה לשים לב לא להשתמש בתרופות עם פוטנציאל פגיעה בכליה הבודדת מכו אח מתן תרופות מסוג של נורופן או אדביל להורדת החום, מעקב אחרי ארועים של זיהום בדרכי שתן וכו

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים