קריש דם בכליה תינוקת בת 3 ימים - דחוף

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

20/10/2013 | 10:12 | מאת: רחלי פרץ

שלום, אחייניתי נולדה לפני שלושה ימים בניתוח קיסרי בבית החולים אסף הרופא לאחר לידה מאוד מורכבת (הרבה זירוזים, פקיעת מים מוקדמת והמון שעות). לאחר הלידה קיבלה אנטיביוטיקה ונראתה בסדר. כעבור יומיים, הראתה ירידה במשקל, דם בשתן וסימני זיהום. הוחלפה לה האנטיביוטיקה, נערכו בדיקות ונמצא קריש דם בכליה שמאל ונוצרים קרישונים שכנראה מגיעים מהעורק. יש מתן שתן ולכן לא ברור אם הכליה השמאלית מתפקדת או שרק הכליה הימנית מתפקדת. ניתנו לה חומרים להמסת הקרישים, אך כעבור 24 שעות הורד המינון כיוון שנוצרו תופעות לוואי. הילדה ממשיכה לרדת במשקל, אין שיפור במדדים ו/או בזיהום. ההורים של הילדה מפורקים, לא מקבלים תשובות, נאמר להם שזה מקרה מאוד נדיר ועליהם לחכות בינתיים. שאלתי היא: קודם כל, האם להעביר את הילדה לבית חולים אחר עם מחלקה שמתמחה בתחום? האם יהיה צורך להוציא את הכליה הפגועה ואם כן האם אפשר לעשות זאת למרות הזיהום שכרגע הילדה סובלת ממנו?

אכן מקרה נדיר ומורכב וגם מצער. ברוב המקרים כליות כאלו שנפגעות מקריש בוריד סביב מהלך סב-לידתי מורכב לא יתנו תפקוד ממשעותי ואף ייספגו במרוצת השנים. חשוב כמובן לעובשהקריש לא פוגע בכליה השניה. אין מחלקה שמתמחה במקרים כאלו אלא יש יועצים מומחים להפרעות קרישה (אגב מקרים כמו שאת מתארת שכיחים יותר בתנוקות גדולים במיוחד או של אמהות סכרתיות או שיש במשפחה סיפור של נטיה לקרישיות יתר) . רופאי הפגיות מטפלים נאמנה ויודעים להעזר במומחים הדרושים

22/10/2013 | 08:17 | מאת: רחלי

תודה על התשובה. אכן דואגים שהכליה הבריאה לא תינזק ולכן נותנים לה מדללי קרישה במינון נמוך. נקווה לבשורות טובות

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים