תוצאות אולטרסאונד כליות ודרכי שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

02/10/2013 | 12:05 | מאת: אפרת

ד"ר קלפר שלום רב, בתי בגיל שבועיים אובחנה עם E-COLI , טופלה באנטיביוטיקה.כיום היא בת שנתיים,ללא זיהומים מעל לשנה וללא אנטיביוטיקה מנע.ילדה בריאה. היא במעקב של נפרולוג ואולטרסאונד בהתאם. היום היא עברה אולטרסאונד כליות ,כשהשוויתי את התוצאות לבדיקה שבוצעה ב 29.5 : 1. 2 הכליות קטנו - ימין 5.79 לעומת5.98 ושמאל 5.63 לעומת 6.80 2. הרחבה - צד ימין הרחבה - 0.26 לעומת 0.22 בבדיקה במאי צד שמאל - בעבר הייתה הרחבה,במאי היא נעלמה - והיום שוב חזרה 0.26 יש לי 2 שאלות בסיסיות: 1. האם ייתכן שהכליות הצטמקו?? יש לציין שהבדיקה נערכה באותו מקום ע"י אותו רופא 2.האם ייתכן שהרחבה תיעלם ותחזור ?? אני ממש מודאגת,ואשמח לפיסת מידע ראשונית - עד שאגיע לנפרולוג . תודה, אפרת

ראשית מאחר והילדה במעקב נפרולוגי רצוי להתיעץ עם הנפרולוג שמכיר אותה. בכל מקרה ההרחבה לא של 0.22 ולא של 0.26 ס"מ אינה משמעותית. אם הילדה בריאה ללא זיהומים וגדלה ממש טוב לא סביר שהכליות "קטנו"- יתכן והתשמשו במתמר אחר ופשוט המדידה היתה פחות מדויקת הפעם מסיבות טכניות- רצוי לברר זאת מול הרופא שבצע את הבדיקבה. בסופו של דבר כליות קטנות אמורות להצביע על תפקוד ירוד יותר ולא יתכן שלילד יהיה תפקוד כליתי כולל(של שתי הכליות) ירוד והילד יתפתח תקין. בכל מקרה מומלץ לחזור ולבדוק את נכונות הרישומים והמדידות אולטראסאונד ואם יש עדיין ספק אפילו לחזור על הבדיקה. נתן גם לבצע בדיקת דם לתפקודי כליה- כל אלו ביעוץ ומעקב של הנפרולוג המטפל

02/10/2013 | 14:50 | מאת: אפרת

תודה רבה על תשובתך המרגיעה. אני בהחלט אבדוק את זה. אפרת

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים