הרחבת אגן כליה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

16/09/2013 | 19:47 | מאת: שרון

שלום, בגלל חשד להרחבת אגני כליה באולטראסאונד עוברי (עד 8.5 מ"מ דו-צדדי), בני בן ה-7 שבועות עבר אולטראסאונד שתוצאותיו - כליה שמאלית 4.9 ס"מ, פרנכימה שמורה, הרחבת אגן הכליה והגביעים, קוטר אגן בחתך רוחב 11 מ"מ, ללא הרחבת שופכן. כליה ימנית 5.5 ס"מ ללא ממצאים. 1. מה משמעות הממצא? מה ההשלכות לטווח רחוק? 2. האם דורש כעת טיפול כלשהו או רק מעקב? 3. האם יש מניעה כלשהי לשחיית תינוקות או שהייה בים/בריכה? (התור שנקבע לנפרולוג עוד רחוק...) תודה

כמובן שצריך לראות את הממצאים בכל ההקשר- מדובר בדרגת הרחבה בינונית שיש צורך לעקוב אחריה עם אולטראסאונד חוזר תוך כ חדשיים שלשה בבדקיה חוזרת. בינתיים חשוב לעקוב אחר סימני זיהום בדרכי שתן- בעזרת והדרכת רופא הילדים- וביצוע בדיקת שתן כללית ותרבית במקרים שיש חשד לכך- בהקדם. לגבי משמעויות כולל לטווח ארוך מומלץ לדון עם נפורלוג ילדים בפגישה שמומלץ לקבוע. אמנם חלק גדול מהמקרים חולף תוך מעקב במהלך השנים הראשונות לחיים אבל ההתפתחות של הממצאים בחדשי החיים הראשונים תקבע את הצורך בבדיקות הדמיה נוספות וכמובן במידה ויהיו זיהומים בדרכי שתן הרי שברור זה מקבל משנה חשיבות

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים