הרטבת לילה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

27/11/2012 | 11:03 | מאת: שחר נ.

שלום, לביתי בת השלוש יש כליות פוליציסטיות שהתגלו לפני כחצי שנה (המחלה עברה אליה בתורשה ממני). כרגע יש לה מס' קטן מאוד של ציסטות (אחדות) ולח"ד תקין. אנחנו במעקב שנתי במרפאה הנפרולוגית בשניידר. לפני כ- 4 חודשים היא נגמלה מטיטולים וכשבוע לאחר תחילת הגמילה הורדנו את הטיטולים גם לשעות השינה (צהריים ולילה). לאחורנה, לא באופן יום יומי אבל בתדירות יחסית גבוהה, היא קמה בבוקר רטובה. האם יכול להיות קשר בין ההרטבה לבעיית הכליות?

באופן עקרוני ידוע שאחד ההבטים המוקדמים שנפגעים בתפקוד הכליתי במחלת כליות פוליציסטית הוא ריכוז השתן. מאידך אם יש לה מעט ציסטות ואני משערת שהתפקוד הכליתי ולחץ הדם תקינים לא סביר להניח שזה המקרה. צריך לזכור שהיא מאד צעירה-0 בת 3 שנים סה"כ! וקרוב ל 20% מהילדים בגיל זה עדיין מרטיבים (אין להם שליטה טובה על השלפוחית) בשינה באופן לגמרי נורמלי!. כך שפרט לבדיקת שתן כללית כולל משקל סגולי ואולי לא לשתות כ"כ הרבה לפני השינה ולהקפיד להתרוקן לפני שהולכת לישון מעבר לזה תמשיכו את המעקב

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים