כליה יחידה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

28/08/2013 | 09:58 | מאת: ספיר

ילדה בת 17 עם כליה יחידה, האם יש סיכון כלשהו בלקיחת תרופות כגון: אדוויל, נורופן וכד' או תרופות אחרות, העלולות לסכן את תפקוד הכליה

כליה בודדת חשופה יותר לתנודות של אספקת דם במצבים של סטרס לגוף, התיבשות, חום. התרופות מסוג נורופן או אדוויל וכל קבוצת התרופות שיכות למה שמכונה NSAIDS- NONSTEROIDAL ANTIINFLAMMATORY DRUGS פוגעות ביכולת של הכליה לווסת את זרימת הדם אליה ולכן עלולת לפגוע בתפקוד הכליתי אמנם בצורה חולפת והפיכה אחרי מנות בודדות אך יתכן גם נזק מצטבר בשימוש ממושך או חוזר. עדיף להתשמש בקבוצת האקאמול- נובימול ורק במצבים שאין בררה לתת את ה NSAIDS וגם אז מנה או שתים ולהקפיד על מצב נוזלים תקין

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים