ריבוי ציסטות בכליות לילד בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

19/08/2013 | 11:24 | מאת: קרן

שלום רב. בני בן שנה וחצי אשר מטופל מינקותו אצל נפרולוג ילדים עקב כליות אקוגניות אשר עם הגיל הסדרו וכעת הם לא אקוגניות אך בנוסף לאקוגניות התגלתה גם ציסטה קטנה בכלייה שמאלית בקוטר 0.5 ס"מ אשר לא גדלה מאז שנולד ועד היום. אתמול עשינו שוב אולט' כליות במסגרת המעקב ואני מצרפת את תוכן התשובה: מעקב אחר כליות שבינקותו היו אקוגניות עם ציסטה משמאל. כליה ימנית במשרעת 5.97 ס"מ. גודש קל של האגנון שקוטרו נמדד כ 0.544 ס"מ. הפרדה קורטיקומדולרית טובה. הודגמו 2 ציסטות קטנות עד כ 0.29 ס"מ. כליה שמאלית במשרעת 6.11 ס"מ. גודש קל של האגנון שקוטרו נמדד כ 0.46 ס"מ. הפרדה קורטיקומדולרית טובה. הודגמו שתי ציסטות הגדולה הידועה בקוטר 0.5 ס"מ ונוספת בקוטר 0.2 ס"מ כיס שתן תקין השופכנים אינם מורחבים בסיכום: התרבו הציסטות בכליות כמתואר ליעוץ נפרולוגי. זהו תוכן האבחון של האולטרסאונד לפי הבנתנו מהרופאה שאיבחנה את האולט' הוסבר לנו שכאשר נעלמה ההאקוגניות והכל הראה שמתחיל להסתדר ופתאום מופיעות עוד 3 ציסטות זוהי בד"כ התחלה של מחלת כליות האם יש לנו ממה לחשוש? נ.ב יש לנו נפרולוג שוב רק בעוד 3 שבועות ובינתיים אנחנו קצת מודאגים... אשמח לתשובה בהקדם האפשרי תודה מראש

לדעתי אין כרגע משהו דחוף מבחינת הטיפול בילד רק להישאר בהמשך מעקב של לחץ דם בדיקות שתן ולפעמים בדיקות דם לתפקודי כליה במעקב ובהנחית הנפרולוג שמטפל בילד מאז הינקות. ורצוי לשוחח איתו על ההבטים והמשמעויות של הממצאים הציסטיים בכליות. ניתן לומר ולדעתי שמעתם את זה מהנפרולוג איתו אתם בקשר לגבי המהלך שאתם ממתארים שהוא די נפוץ: תחילה רושם של אקוגניות של הכליות ובהמשך הופעה של ציסטות בודדות. כאמור אין כעת שום מקום לדאגה אלא לקבל את ההסבר הנכון מהנפרולוג המטפל בעת היקור הקרוב

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים