דלקת כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

01/08/2013 | 09:05 | מאת: סעד

שלום וברכה לפני כחודש. לקחתי את בני בן 5 לרופא בעקבות נפיחות מתחת לעיניים נעשה לילד בדיקת שתן ונתגלה חלבון ודם בשתן.נשלחתי למיון והילד אושפז 4 ימים במהלכם נבדק משקל ,בדיקות שתן ועוד.הילד שוחרר עם רפאפין לשבוע,אתמול שוב נשלחתי למיון בטענה שהילד עלה במשקל ויש חשש לבצקות,אני רוצה לדעת בבקשה מה עליי לעשות והאם יש מקום לדאגה!!

נראה שלילד תסמונת נפרוטית שהיה רושם קרוב לודאי שחולפת ללא טיפול אך אם כעת צובר נוזלים ומשקל והחלבון מקסימלי בשתן -ויש שוב ירידה של חלבון (אלבומין בדם) יש צורך בטיפול בפרדניזון. מומלץ להיות במעקב של הרופא המטפל ושל נפרולוג ילדים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים