קריאטינין 0.84 בבדיקת דם לנער בן 13 וחצי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

18/12/2020 | 12:32 | מאת: לילך

דר'קליפר רוקסנה שלום רב, בהמשך לשיחתנו, בני בן 13 וחצי עשה השבוע בדיקות דם כלליות, כאשר קריאטנין יצא 0.81, לאחר יומיים בדיקה חוזרת יצא 0.84 הבנתי שזה מראה על בעיה בתפקודי הכליות, ואני חוששת, בדיקת אולטרסאונד רק בעוד חודש, האם זה.מצב חמור?האם יש פתרון לבעיה אודה לתשובתך המהירה, מאד חוששת מהמצב, תודה רבה

רמת הקראטינין בדם אמנם משקפת את התפקוד הכליתי יש מדדים נוספים חשובים שחייבים להיבחן ולהילקח בחשבון כולל גובה וכמובן בדיקת השתן לחץ הדם מומלץ מאד להגיע לנפרולוג ילדים כדי לקבל הערכה ראשונית הכוונה לבדיקות מתאימות וכמובן לחזור להערכה עם התוצאות להסקת מסקנות

20/12/2020 | 13:45 | מאת: לילך

תודה על תשובתך המהירה, האם זה מצב דמצריך אבחון דחוף, עלומר האם מצב קריטי, האולטרסאונד רק בעוד חודש נקבע, לחץ הדם דלו 111/55 דופק 75, המשקל שלו 56 וגובה 1.72

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים