חלבון בשתן וכאבים בגב במותן מימין

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

13/12/2020 | 13:12 | מאת: מרינה

שלום. בני בן 2.9, בריא בד"כ, רקע- פג שבוע 30. בחודשים אחרונים מתלונן מידי פעם על כאבים במותן מצד ימין בגב, כאב כנראה לא חזק כי הוא לא בוכה כואב לו לכמה שניות. בדיקת שתן חלבון 50,קיטונים 10,SPECIFIC GRAV 1.036 ( נורמה עד 1.03).הרופא בינתים לא שלחה לUS. מה זה יכול להיות? בבדיקה קודמת לפני כשנה הכל היה תקון.תודה

אמנם אין דם בשתן כדי להחשיד לאפשרות של אבן בכליה אבל העובדה שהיה פג שמגבירה את הסיכון לאבני כליה מעוררת חשד. צריך גם לברר אם יש אנשים עם אבני כליה במשפחה כי יש לכך רקע תורשתי ברור. מומלץ שכן יבצע אולטראסאונד כליות ובכל מקרה רצוי שישתה יותר מים- השתן מאד מרוכז ונראה שגם לא אכל מספיק כי קטונים מבציעים על חסר קלויריות באותו זמן וחסר סוכרים זמינים בכל מקרה לאור הפגות של 30 שבועות וגם משערת שהוא נולד פחות מ 2500גר רצוי מאד שיהיה גם במעקב מרפאת מעקב נפרולוגי פגים שלנו ב"דנה" רצי לחזור על דגימת שתן אחרי שינוי הרגלי השתיה

31/12/2020 | 14:03 | מאת: מריאנה

ד"ר שלום, בדיקת שתן לחיידקים יצא תקינה. US גם תקין (טחול מעט מוגדל אבל להבנתי אין קשר לכאבים בגב במותן מצד ימין). איזה בדיקות אפשר עוד לעשות? אמרו לי שיש בדיקת דם ושתן שיכולה להראות האם יש אבנים או לא?תודה

הממצאים שמתוארים מצביעים שהילד יחסית מיובש וגם לא אכל במיודח- יש קטונים בשתן. רצוי לחזור על הדגימה כשהילד במצב טוב = לבדוק יסח כמותי חלבון /קראטיינין באופן כללי בשל הפגות רצוי לבצע פעןם אחת בדיקת כימיה כולל כל תפקודי הכליה וגם אולרטאסאונד כליות ולהגיע גם למעקב של נפרולוג ילדים כולל מדידת לחץ דם

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים