פיצול זרמים במתן שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

11/10/2020 | 18:36 | מאת: מיכל

היי, הבן שלי בן 11 ולאחרונה כשהוא נוטל שתן יש לו פיצול של הזרם וגם לחצים שונים. לחץ חזק שניתז רחוק (כמו שצריך) וזרם חלש שזורם עליו או על הרצפה. זה לא קורה לו כל פעם. מה יכולה להיות הסיבה? והאם יש סיבה לדאגה?

התסמיים שאת מתארת יכולים לנבוע מהצרות מסוימת של פתח הפיןץ כדאי לגשת לאורולוג ילדים שיסתכל ובגל מקרה כדאי לבצע גם שתן כללית כולל מיקרוסקופיה וגם אולטראסאונד כליות ושלפוחית כולל הערכת שארית שתן אחרי התרוקנות

12/10/2020 | 15:47 | מאת: מיכל

תודה רבה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים