חשד לדלקת בשתן חוזרת בת 7

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

16/09/2020 | 14:59 | מאת: ליאת

שלום בתי בת 7 שתהיה בריאה ידוע על מערכת מאספת מימין. עד גיל 6 3 דלקות שתן כולל טיפול מעקב us תקין ומיפוי כליות תקין. מאז דלקת שתן לפני חודש טופלה בצפורל שבוע. סיימה שבוע תרבית לאחר מכן פלורה מעורבת . אתמול התלוננה על צריבה במתן. ללא חום. היום ללא צריבה. הבוקר שתן לכללית ותרבית( אחרי ניקיון האזור במקלחת )חלבון 10 ולויקוציטיך 500. ללא ניטריטים . תרבית נשלחה. האם להתחיל טיפול ואם תרבית שלילי להפסיק? או לחכות? כי בזמנו הנפרולוגית הזהירה שאסור להתמהמה עם הזמנים לכן מפחדת ואולי עדיף להתחיל למרות שאין כבר תלונות? ממש בלחץ בבקשה תשובה תודה

רצף האירועים שאת מתארת יכול הלתאים לגורמים התנהגותיים שיגרמו לכך כמו עצירות או תוולעים או התאפקות מהטלת שתן ורטיבות חוזרת בתחתון ואותם צריך לחקור למגר ולטפל. לגבי טיפול אנטביוטי חשוב להתיעץ עם רופא הילדים של הילדה שיבדוק אותה ויקבל תמונה מהמנה לגבי מצבה ורק לפי זה יחליט אם כן דרושה או לא אנטיבטיקה, א יזו אנטיביוטיקה ולכמה זמן ובנוסף התיחסות לגורמים הנלווים שנראה לי שחשוב לברר כדי להימנוע עוד הישנויות

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים