כליה שמאלית תקינה וימנית לא התפתחה באופן תקין

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

02/08/2020 | 23:36 | מאת: מיה

שלום, בני בן שנה נולד עם כליה ימנית שלא התפתחה כמו שצריך והיה אקוגנית וקטנה יחסית לעומת הכליה השניה ( עשינו מיפוי ואולטרהסאונדים- תפקוד 0 אחוז) והוסבר לי שהכליה הזאת תיספג בעצמה ואין צורך להתערב כירורגית. כליה שמאלית כליה מפותחת ותקינה לחלוטין תודה לאל ( מתאים לילד בן שנתיים ויותר בגודל הכליה אבל לפי הרופאים זה אמור להיות ככה). לפי אמירות הרופא הילד בריא והכליה התקינה שלו מתפקדת טוב. אני חרדה למצבו העתידי- הבנתי מהרופאים שצריך לעקוב ממש לקראת גיל ההתבגרות לוודא שאין עומס יתר על הכליה הזאת בתקווה שתמשיך לעבוד. רציתי לשאול ואשמח אם תפרטי לי ברשותך: 1) מה הסיכוי שהכליה הבודדה שלו תקרוס? 2) האם ילדים שנולדים עם כליה אחת מתפקדת, מפתחים סיבוכים לעיתים קרובות בכליה התקינה ונזדקקים לדיאליזה? 3) באופן כללי, אנשים שעושים דיאליזה- יש ביניהם הרבה אנשים שנולדו עם כליה אחת תקינה והיא קרסה עם השנים?

באופן כללי 1 מתוך 1300 ילדים נולדים מראש עם כליה בודד ואת יכולה להבין באופן סטטיסטי שהדבר ברוב המכריע של המקרים אינו כרוך בטווח הנרהא לעין של העשורים הראשונים לחיים בסיכון של דילאיזה. לשמחתינו כולנו שיעור האשים שמגיעים לדיאליזה מהווה חלק הרבה יותר נמוך מהאוכלוסיה כולה. יחד עם זאת דרוש מעקב ולא רק לקראת גיל ההתבגרות ובהחלט מומלץ שתדונו בכל הנושאים החשובים שהעלית כדי לדעת להימנע כד כמה שזה נתון בידינו מפגיעה בכליה הבודדת. כל זאת במסגרת ביקור שנתי שמומלץ שכל ילד עם כליה מתפקדת בודדת יעשה אצל נפרולוג ילדים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים