ילד בן 3.5 עם קלציום בקליות גודש במערכת המאספת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

11/06/2020 | 12:02 | מאת: ילד בן 3.5 עם קלציום בקליות גודש במערכת המאספת

שלום, ילד בן 3.5 עם קלציום בכליות לאחרונה עשינו בדיקת u.s ורשום שיש גודש מינימלי במערכת המאספת מה זה אומר ? האם זה מסוכן ? והאם יש לזה טיפול ?

משערת שהילד נמצא במעקב נפורלוג וממנו למדתם על ההתסידויות ובשל כך קרוב לודואי שהילד נמצא במעקב ובטיפול. אם הילד לאל סתמינים כלשהם ואינו מתלונן מכאבי בטן או שתן אדום או צריבה במתן שתן רצוי רק לקבוע תור כדי שהנפורלוג שעוקב אחריו יעריך אותו עם תוצאות ה US העדכני. במידה ויש תסמינים כמתואר לעיל רצוי לפנות למיון ידלים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים