אבחון אולטרסאונד כליות תינוק

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

20/05/2020 | 09:27 | מאת: גיא

בוקר טוב, אתמול הבן שלי (בן שבועיים וחצי) עשה אולטרסאונד כליות שהפנו אותנו אליו בעקבות פולידקטלי (אצבע נוספת בכל כף רגל). בפענוח הבדיקה כתוב לנו - "בדיקה תקינה". אבל למעלה כתוב שהודגמה כליה ימין באורך 4.0 ס"מ וכליה שמאל 4.1 ס"מ. אני הלכתי לגוגל וראיתי שאורך כליה תקין זה 5 ס"מ ומאז התחלתי להיכנס לסרטים... למה כתבו לי בדיקה תקינה? אשמח לעזרה

סרטים עדיף בקולנוע ובתאני שהם טובים.. גודל ממוצע של כליות של ילוד במשקל רגיל ובמועד הוא סביב 4.5 ס"מ אם הילד נולד במשקל רגיל- סביב 3 קג ולא פחות מ 2.5 קג במועד ובהיריון כמות מי שפיר היתה תקינה והכל בסדר רצוי לעקוב אחרי הגדילה של הילד לחזור על US כליות סביב גיל חדשיים ואם יש ספק אשפר גם לבצע סביב גיל חודש- חיחדישים בידקת דם לתקפודי כליה וגם להגיע פעם אחת לנפרולוג ילדים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים