ממצאים של US בטן ואגן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

15/05/2020 | 22:12 | מאת: יעל

שלום רב ד"ר לבני בן ה 16ביצעו בדיקת אולטראסאונד בטן ואגן ובממצאים רשום שהודגם גודש קל של מערכת מאספת,אגן הכליה ברוחב 0.63 ס"מ.יש לציין שכל שאר הממצאים תקינים.הסיבה שרופא הילדים הפנה אותו לבדיקה זו (ולעוד בדיקות) היא ירידה במשקל ולא בגלל דיאטה. בני ירד בארבע קילו במשך שנה ,משקלו היה 57 ק"ג ועכשיו 53ק"ג.יש לציין שהירידה נעצרה וכרגע הוא כבר עלה במשקל והגיע ל 56ק'ג. שאלתי האם יש משמעות לממצא הזה- הודגם גודש קל של מערכת מאספת,אגן הכליה ברוחב 0.63 ס"מ. ומה הממצא בעצם אומר? תודה רבה

במידה ואין תלונות על כאבי בטן וגודל ומרקם הכליות מתואר כתקין הרחבה של 0.6 מ"מ אינה משמעותית והיא קרוב לוודאי קשורה לשתיה מרובה בזמן הבדיקה או לקראת בדיקת האולטראסאונד

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים