ציסטה בכליה ימנית בת 4

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

03/02/2020 | 22:55 | מאת: יוליה

שלום . לבתי בת 4 נצפתה ציסטה בכליה ימנית בגודל 33 מ"מ עם מספר ספטות עדינות בתוכה. מה המשמעות? מזה ספטות? זה מסוכן? האולטרסאונד נעשה עקב דלקת בשתן. נשלחנו לבדיקת mri . האם הכרחי?

ספטות הן מעין מחיצות בתוך הצסיטה. הדבר חריג בהשוואה למצבים שמדובר בציסטה פשוטה= ז,א מבצ שבו רואים חלל של נוזל בתוךה לכיה. מקובל להעמיק ברור עם MRI כולל הזרקת חומר ניגוד רצוי מאד להגיע ליעוץ הן של נפרולוג ילדים והן של אורולוג ידלים כדי לבצע ברור מושכל

04/02/2020 | 20:10 | מאת: יוליה

ומחיצות בתוך הציסטה הן בהכרח משהו לא טוב? ז"א איפה שלא קראתי הכל מאוד מבהיל לגבי זה. יש לציין שזה התגלה בבדיקה שגרתית ובדיקות דם בכל מה שקשור לכליות תקין. יש סיבה לדאגה? קבענו תור לנפרולוג ילדים ...אך התורים לmri מאוד ארוכים.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים