תוצאות בדיקות דם ילד בן 12.5

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

07/01/2020 | 08:59 | מאת: אסתי

שלום בני בן ה 12.5 ילד בריא ללא מחלות רקע ביצע בדיקות דם כלליות כל הבדיקות יצאו בטווח התקין קריאנטין יצא (0.49) אך ערך האשלגן (פוטסיום) יצא על הגבול העליון 4.7 וערך הזרחן (פוספרוז) יצא 5.7 גבוה מהגבול העליון שהינו 5.4 . האם ערכים גבוהים אלה הינם תקינים או יכולים להעיד על בעיה כלשהי ומצריכים בירור נוסף ? תודה רבה על הייעוץ והעזרה.

רמת אשלגן סה"כ בתחום הנורממה- יתכן שהיה קושי מסוים בלקיחת הדם. הזרחן סביר לגבע הקראטינין אכן נראה סביר אבל תמיד מתיחסים אליו בהקשר לגובה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים