אגן כלייה מורחב ריח שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

15/12/2019 | 17:12 | מאת: תמר

שלום , ביתי בת שנתיים ושלוש. לפני חצי שנה פעם ראשונה הייתה עם דלקת בשתן עם חום. טופלה באנטיביוטיקה. עברה אולטראונד וגילנו בצד שמאל אגן כלייה מורחב. נמצאת במעקב נפרולוגי. התבקשתי לבצע בדיקת שתן עם עליית חום. ביממה האחרונה החל ריח מוזר מהשתן שלה. היא ללא חום. האם היית מבצעת בכל זאת בדיקה? יש לציין שלא גמולה והתבקשתי לבצע בדיקה סטירילית...

15/12/2019 | 17:13 | מאת: תמר

גודל הרחבה 9 ממ. האם ההרחבה נחשבת לקלה?

ההרחבה קלה ריח שתן חריף יכול להיות אמנם התחלת זיהום בדרכי שתן אבל אין לשלול וזה מה שקורהב לרוב- שתן מרוכז אן סוכי מזון ספציפיים שגוצרמיםן לזה תבצעי דרך הקופה שתן כללית - אם שתן כללית תקין אין צורך בתרבית ולכן אין צורך בסטריליות. בכל מקרה לא רצוי ששקית השתן תהיה מודבקת מעל 20-30 דקות כי אז גירוי ולויקוציטים מהאזור יכנסו לשתן ויבלבלו אותנו בתהיחס לתוצאות במידה ועולה חום עדיין לבצע שתן שקית - שקית תחולף כל 20 דוקת עד שיהיה שתן מהר ונקי בשקית וזאת הדגימה שיש לשלוח לבדיקת שתן כללית ותרבית

ראה תשובה נוספת מהיום

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים