אגן כליה מורחב ותוצאות שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

28/10/2019 | 15:20 | מאת: רינת

בן שנתיים עם אגי כליה מורחב עד 7 ממ ללא שינוי מאולטרסאונד אחרון. נעשתה בדיקת שתן עקב מחלת חום והתוצאות שצורפו מצביעות על ערכים גבוהים של ketone ושל פרוטאין/קרטונין. המחלה חלפה ונעשה בדיקת שתי חוזרת אך שאלתי היא האם כדאי להקדים את בדיקת הנפרולוג, האם תוצאות הבדיקה מצביעות על החמרה? תודה.

בהקשר של הרחבת האגן שהוא ממצא כנראה הבשלתי שיחלוף באופן עצמוני בהמשך המצב שיש לשלול הוא זיהום בדרכי שתן. קטונים בילד שנמצא במהלך מחלת חום מצביעים שלא היה לו מספיק סוכר בגוף. ויחס חלבון קראטינין יכול להיות מעט מוגבר מעצם המחלה. מומלץ לחזור על שתן כללית כולל חלבון /קראטינין כשהילד בריא. אם לא היה זיהום בדרכי שתן לא רואה סיבה להקדים את הביקור אצל הנפרולוג

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים