כליה וגביעי כליה מוגדלים בכליה שמאלית. שבוע 34

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

16/09/2019 | 14:18 | מאת: שירן

בבדיקת משקל עוברי (שבוע 34) נראתה כליה שמאלית מעט מוגדלת (7.1 מײמ). לדברי הרופא, הגביעונים בולטים פנימה ואינם בפרופורציה לגודל הכליה. לדבריו, הץרקמת הכליה נראית בסדר. יש לציין כי כל הבדיקות עד היום היו תקינות וגם בבדיקה זו לא נמצא מום. האם יש צורך לפנות ל נפרולוג ילדים ובדיקה גנטית? ומה זה אומר לגבי מצב העובר לאחר הלידה?

אמנם הממצאים לא נשמעים חמורים לפי התאור רצוי מאד לקבוע פגישה עם נפרולוג ילדים להבין את המשמעות ולקבוע מה לעשות אחרי הלידה ובאילו טווחי זמן

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים