כליה אגנית ושיעורי ג׳ודו בבית הספר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

08/09/2019 | 22:44 | מאת: שושי

הבת שלי בת 11, נולדה עם כליה אגנית ועוד כליה רגילה. במיפוי כליות מלפני 5 שנים, שתי הכליות מתפקדות היטב. הילדה בריאה ומעולם לא סבלה משום ענין הקשור בכליה, אפילו לא דלקת שתן אחת. השנה הכניסו למערכת הלימודים בבית הספר שיעור ג׳ודו. כל השנים נמנענו מהספורט הזה בלי בעיה, אבל עכשיו כשזה בתוך יום הלימודים, אני תוהה אם גודו אכן כל כך מסוכן לכליה אגנית שסהכ מתפקדת היטב והאם באמת יש צורך למנוע את השתתפותה בשיעור. ממש אשמח לשמוע את דעתך.

לגבי הפכיעות של כליה אגנית הדעות היום חלוקות: ברור שכליה כזו ועוד אחת מפותחת תקין לפי התאור שלך ושמתפקדת תקין לפי מה שמתואר- הם יותר גבוהים. מאידך הוכח שרוב הפגיעות בכליה בודדת מוגדלת(יש הקבלה מסוימת בין המצבים) ארעו במסגרת תאונות ולא במסגרת פעילות ספורטיבית מובנית- כמו שיעור לצורך הענין ג'ודו. חשוב לדעתי להזהיר את המורה שישים לב במיוחד וילמד ראשית את הילדה להתגונן מחבלות בבטן. מכאן הכל תלוי בכישורים שלה. אכן פעילות עם סיכון מוגבר לגבי כליה אגנית אם כי לא במידה קלה. אולי בינוננית

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים