אולטראסאונד כליות תינוקת בת חודש וחצי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

03/07/2019 | 04:02 | מאת: לולי

שלום. ביתי בת חודש וחצי. בעקבות הרחבת אגן כליות שהופיעו בסקירות נשלחנו לאחר הלידה לאולטרקסאונד. קבעתי תור לנפרולוג אך עד אז אשמח להבין את התוצאות : גודל : כלייה ימנית 35 ממ , כלייה שמאל 61 ממ פרינכמה: ימנית 10 ממ. שמאלית 10 ממ גביעים : ימנית 0 ממ שמאל 0 ממ אגן: ימנית 0 ממ. שמאל 7 ממ כיס שתן הודגם במילוי חלקי אני מודאגת מאוד מהתוצאות . אשמח לעזרתך

אם הממדים שציינת אמיתיים נראה שהכליה הימנית קטנה לגיל ואילו הכליה השניה מפצה עליה והיא כליה גדולה מהמצופה לתינוקת בת חודש וחצי. מומלץ מאד להגיע לנפרוןלוג ילדים עם הפענוח של האולטראסאוןנד וגם עם ה דיסק עם תמונות הבדיקה וגם עם תוצאה של בדיקת דם של התינוקות עם תפקודי כליה תוצאה של בדיקת שתן ומדידת לחץ דם אחת- כולן ניתן לבצע דרך רופא הילדים המטפל

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים