אולטרהסאונד כליות ילדה בת 6

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

14/06/2019 | 11:40 | מאת: סימונה

החודש בת 6, רצה כל 10 דק לפיפי, לא תמיד יש..נמשך יותר מחודש בדיקת שתן ודם תקינה תוצאות אולטרהסאונד כליות: ימנית-8 סמ שמאלית-7.5 סמ האם זה תקין? בשתיהן פרנכימה שמורה, ללא אבנים או הידרונפרוזיס

התלונות שאת מתארת יכולות להיות קשוורת לגירוי באזור הפות על רקע רטיבות מתמדת (משנית להערטבה) או תולעים שיש לחפש ולטפל או יצירות. אז יש לבדוק ולהתיחס לעל אלו לגבי הממצאים שאולטראסאונד לרוב הכליה ה משליאת היא המעט גדולה יותר בהשוואה לימנית - הממצאים שמתוארים חכולים לנבוע ממדידה טכנית לא נכונה. בכל מקרה היה רצוי שהאולטראסאונד יכלול מדידת נפח שלפוחית מקסימלי ושארית אחרי התרונקות - במיוחד בהקשר לתלונות שתארת מומלץ להשיג גם מידע זה- בידתק כיס שתן באולרטאסאונד - ןאז לכשת ליעוץ נפרולוג ילדים עם כל הנתונים והתמונות

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים