שאלה בנושא מיפוי כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

14/06/2019 | 09:14 | מאת: עינת

דר שלום בני בן ה3 חודשים עשה מיפוי כליות MAG3 וזה הסיכום. כליה ימנית הידרונפרוטית גדולה עם קליטה פרנכימית מופחתת תפקוד של 40% , קיימת הפרעה לניקוז UPJ דרגה גבוהה . כליה שמאלית תפקוד 60% פרנכימטי תקין וסטטיז קל באגן ללא עדות לחסימה . שאלתי היא האם ניתן להמשיך עם האנטיביוטיקה ומעקב , או שנדרש ניתוח ? תודה מראש ויום נפלא

הממצאים שמתוארים מצביעים על הפרעה משמעותית בניקוז הכליה הימנית וזה דורש התיחסות של אולרוג לגבי הצורך בהתערבות ניתוחית. לגבי המשך אנטביוטיקה מונעת רצוי להתיעץ עם הנפרולוג ילדים או אולרוג ילדים שהפנה את הילד לבדיקה כי יש להניח שלהם את כל הפרטים הלקיניים הדרושים כדי לעשות החלטות נכונות

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים