כלית פרסה ומתן נורופן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

30/05/2019 | 13:41 | מאת: בתאל

שלום, ביתי בת שנה ונולדה עם כלית פרסה. אנחנו במעקב אולטרסאונד ונפרולוג כל חצי שנה. שתי שאלות בבקשה: 1. אני יועת שמתן נורופן אינו מומלץ, אולם כעת יש לה דלקת אוזניים וכבר שלושה ימים החוםאינו יורד מ-39, ונובימול כל 4 שעות. האם כן ניתן לתת נורופן? מה תופעות הלוואי? כמה מנות אפשר לתת, אם בכלל, ועל מה צריך להקפיד אם נותנים? 2. באולטרסאונד שעשינו לפני כשבוע הודגמה "הרחבה מינימלית של הגביע העליון בכל כליה". עדיין לא הגיע התור לנפרולוג אך הייתי שמחה לקבל קצת מידע בנושא- האם צריך לחשוש ממשהו? מה הממצא אומר? תודה רבה

לגבי נורופן האזהרה נובעת מיכולת תרופות מסוגו לקפח את זרימת הדם לכליות ובידוק כשהילד כבר נמצא במצב של "יוןבש" יסחי כי אינו שותה מספיק בשל מחלת החום ודווקא דלקת אזניים אז האפקט השלילי הזה של נורופן עז יותר. ניתן לתת מנה של נורופן כבררת מחדל בתנאי שבטוחים שהילד שותה מספיק ורואים שנותן שתן. גם אם חום גובה ומצליחים עם נובימול להוריד ל39 או 38.8 זה מספיק לגבי הממצא שצינת לא נראה שיש לכך משמעות חמרוה או דחופה. תתיעצי עם הנפרולוג שעוקב אחרי הידלה רצוי בצרוף התמונות של הבדיקה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים