הרחבה בשתי כליות ילד בן 5

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

21/05/2019 | 18:26 | מאת: עדידוש

שלום רב, עשינו צילום אולטרסאונד עקב שתן מרובה אצל הבן שלי בן ה-5 נשלל סוכר. בצילום התגלה הרחבה של אגן הכליה בשתי הכליות האחת 6מ"מ והשניה 7מ"מ לאחר התרוקנות. מזה יכול להעיד? רוחב אגן כליה 7מ"מ? הוא עושה הרבה פיפי בזמן קצר, תוך 15 דק יכול פעמיים להתרוקן ולעשות המון פיפי. רשום שהודגם גודש קל במערכת המאספת. לא הודגמה הרחבה של האורטר הפרוקסימאלי

ההרחבה המדוברת יכולה לנבוע מעיכוב קל בפינוי התשן מאגן הכליות לכיוון כיס התשן - דבר שקורה כששותים הרבה. ידח עם זאת חשוב להגיע לנפורלוג ילידם שיבדוק את הילד ויתרשם מהממצאים באולטראסאונד יחד עם תוצאות בדיקת השתן שבצעתם. השתנה מרובה כפי שציינתם יכולה לנבוע מהצרות קלה בפיה של השופכה_ צינור השתן שעובר דרך הפין) דבר שרופא מנוסה יודע לאבחן בבדיקה- נפורלוג ילדים או אורולוג ידלים- וזה יכול להסביר השתנה לעיתים קרובות. חשוב שרופא מקצועי יבדוק גם נקודה זו

22/05/2019 | 10:39 | מאת: עדידוש

תודה רבה על התשובה . זה יכול לגרום לבעיה בכליות? בעתיד? בבדיקות דם שבוצעו לפני חודשיים תפקוד כליות תקין. הדבר מצריך ניתוח או התערבות? יש פתרון או שחיים עם הנושא בשלום? קבעתי תור לנפרולוג

ההרחבה שנמצאה בכליות בצרוף התלונות המתוארות מחייבת בדיקה לגבי מצב השופכה- פתח הפין יתכן הצרות שמפריעה להתרוקנות השלפוחית וגורמת לתופעות מומלץ להיבדק אצל אורלוג ילידם וגם נפורלוג ילדים וגם להמשיך מעקב

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים