כליות קטנות לתינוקת שנולדה באספיקציה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

06/05/2019 | 23:51 | מאת: מיכאל

בתי נולדה בשבוע 36 במשקל 2 קילו באספיקציה קשה שפגעה לה בימים הראשונים בין השאר בכליות שלא תפקדו כלל. בעזרת תרופות הכליות חזרו לתפקוד מלא תוך מספר ימים. היא במעקב אצל נפרולוגית ובמהלך השנה האחרונה לא היו בעיות - בדיקות דם ושתן תקינות. באולטרסאונד ראו שגודל 2 הכליות נשאר אותו דבר בחצי שנה האחרונה 5.7 ס"מ. האם יש סיבה לדאגה?

13/05/2019 | 10:05 | מאת: מיכאל

לא עונים, ולתגובות חדשות יותר ענו כבר

ראשית אם הילדה במעקב נפרולוגי זה מצוין אם הילדה מתפתחת טוב מפקודי הכליה בבדיקות דם לחץ הדם והשתן תקינים זה מראה שהתכליות נצפקדות טוב. גודל הכליות הוא מדד חשוב לכמות הרקמה הכליתית הקיימת אבל לא תמיד ניתן מסיבות טכניות למדוד את הכליות בצורה מהמנה . כך שהמעקב אחדר צמיחת הכליות לוקח יותר זמן. אם בינתיים יתר הפרמטרים תקינים צריך לשמוח

עניתי כרגע ונראה לי שזאת הפעם הראשונה שראיתי את פניתך מקוה שכעת בסדר

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים