הרחבת אגני כיליה וגמילה מחיתולים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

23/04/2019 | 14:36 | מאת: לי

שלום, לבני בן 3.4 יש הרחבה של אגני כיליה ללא החמרה וללא שיפור מאז שהיה עובר. בדיקות תפקודי כליה בדם תקינות ואנחנו עושים מעקב אולטראסאונד פעם בשנה. מעולם לא סבל מדלקת בדרכי השתן או כל בעיה קלינית שקשורה לזה. יש לנו קושי בגמילה מחיתול. אמנם הסיכוי קלוש אבל אני תוהה אם יכול להיות שזה קשור לזיהוי הצורך במתן שתן? או משהו אחר? תודה על העזרה.

ברוב הבמכריע של המקרים איןסיבה שהרחבת אגני כליות קלה גם אם קשורה לרפלוקס בינוני לא אמורה לגרום לעיכוב בגמילה. מאידך גיל 3.4 שנים הוא גיל צעיר למדי וחלק גדול מהילדים עדיין מרטיבים בלילה בגיל זה וביום אמנם פחות. רצוי לבדוק פעם אחת התרוקנות שלפוחית שתן באולטראסאונד ושהאורולוג או נפרולוג ילידם יעיין בצלומים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים